About

sonsbeek '52, fotograaf: Paul Kolkman ©Stichting Sonsbeek

Over deze website

Sonsbeek heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1949, toen Arnhem (en Nederland) in het teken stond van de wederopbouw. Op deze website vind je informatie over alle twaalf Sonsbeek edities uit het verleden. Je kunt meer te weten komen over de deelnemende kunstenaars, leuke documenten downloaden zoals persartikelen en kaarten én zien welke Sonsbeek werken een permanente plek in de openbare ruimte in Arnhem hebben gekregen. 

Je zult merken dat van sommige edities wat gegevens ontbreken. In het Sonsbeek archiefmateriaal zitten gaten. Dit komt onder andere doordat niet iedere editie even goed is gearchiveerd en materiaal dat wel gearchiveerd is soms op een later moment is zoekgeraakt. Mocht je beschikken over foto’s en andere documenten die waardevol zijn voor deze website en het Sonsbeek archief, dan horen we het graag. Suggesties voor het verbeteren van de website zijn ook welkom. Je kunt contact opnemen met info@sonsbeek.org. 

Een aantal gegevens zoals vermelding van alle fotografen van de foto’s zal spoedig zichtbaar worden. De website is nog in aanbouw en onderdeel van een groeiend Sonsbeek archief dat we samen met het publiek ontwikkelen. 

en_GBEnglish