Cinema Caravan, Road to Basque at Sonsbeek, 4 juni 2016

Of het nou op een strand is in een verlaten baai, tussen de rijstvelden of midden in een pulserende stad: Cinema Caravan uit Japan creëert op elke plek een eigenzinnig feest. Dit keer komen ze naar Arnhem, en wel voor de openingsact van SONSBEEK ’16. Op 4 juni op de Ronde Weide in Park Sonsbeek verrasste ze met een geheimzinnige mix van smakelijke hapjes en drankjes, film, muziek en optredens. 

Caravan Cinema werkt altijd samen met lokale initiatieven, zoals nu met Studio Halfvol hier in Arnhem. Op die manier leren ze van degenen die op hun pad komen. Over hun cultuur, hun manier van leven. Telkens sluit er weer een andere cultuur aan. De karavaan van ervaringen wordt steeds langer…

Studio Halfvol ontwikkelt concepten en experimenten om leefomgevingen te verbeteren. Zo organiseerden ze de opening van het nieuwe station van Arnhem. Op die dag dansten reizigers midden in het stationsgebouw en leerden zij elkaar op bijzondere wijze kennen via kunstinstallaties. Voor SONSBEEK ’16 organiseerde ze samen met Cinema Caravan het openingsprogramma.

en_USEnglish