Contact Gonza en Arnhemse Meisjes/Generale Oost, mou, 2016

Arnhemse Meisjes – niet de koekjes, maar de dansgroep – en contact Gonzo lieten van 3 tot 5 juni de binnenstad schudden op haar grondvesten. Ze namen bezit van het Stadstheater (2, 3 juni), de straat bij Gebouw 026 en Park Sonsbeek (4, 5 juni). Ze zetten het alledaagse leven van de Arnhemmers op z’n kop. Ze introduceerden een nieuwe manier van agressie. Ze creërden chaos én verbinding.

Aantrekken, afstoten. Springen of landen. Bewoners en bezoekers dansen, bewegen en leren elkaar op een bijzondere manier beter kennen door middel van Japanse contactimprovisatie. De bewegingen doen een beroep op zowel fysieke kracht als beweeglijkheid en bestaan uit een combinatie van oosterse vechtkunst en internettrends.

De naam contact Gonzo verwijst naar Gonzo- journalistiek: rauw, hard en subjectief. Een contrast vormen de Arnhemse Meisjes, een groep van professionele dansers uit Arnhem, een collectief dat samen beweegt, elkaar inspireert, ideeën en ervaringen deelt. Arnhemse Meisjes werd aangedragen door Generale Oost, een al jaren bekend productiehuis in Arnhem voor professioneel jong talent. 

en_USEnglish