Cráter Invertido en Motel Spatie, Kampvuur , 2016

Het Mexicaanse en Arnhemse kunstenaarscollectief Cráter Invertido en Motel Spatie – beide organisaties die sociale impact nastreven – zette Arnhem letterlijk in vuur en vlam! In de wijk Presikhaaf, waar Cráter Invertido een maand verbleef als ‘artist in residence’ bij Motel Spatie, deelden zij pakketjes uit waarmee je zelf een kampvuur kon maken. In zo’n ‘kampvuurpakketje’ vond je hout, lucifers en een manifest. Ook organiseerden zij workshops verhalen vertellen, want bij een kampvuur horen natuurlijk verhalen.

Maak samen met andere mensen een kampvuur, luister naar verhalen en deel je eigen verhaal. Een kampvuur is een plek om elkaar te ontmoeten, en dat is overal op de wereld zo. Een vuur maken is universeel. Het staat symbool voor ritueel, organisatie, participatie, communicatie en traditie.

Cráter Invertido en Motel Spatie wilden zo een einde maken aan de associatie die de stad met vuur heeft; het fatale, het brandende, de anarchistische rebellie, en vuur opnieuw introduceren in het Arnhemse stadsleven. Vuur en rook zijn niet altijd iets gevaarlijks. Rooksignalen zijn een van de oudste vormen van communicatie, alleen heeft deze primitieve methode plaats moeten maken voor gebouwen, billboards en vliegtuigen. Laten we terug gaan naar onze basis, legendes delen en samen de zomer verwelkomen.

en_USEnglish