Fintag Magee, Feast Flood, 2016

Op de muur naast Showroom Arnhem, tegen een flatgebouw van Portaal aan, is een immens grote, realistische muurschildering van de Australische graffitikunstenaar Fintan Magee te bewonderen. Fintan is niet bang om het groots aan te pakken. Dit werk is voor zijn doen zelfs klein.

Zijn muurschildering gaat over klimaatverandering, een onderwerp dat Fintan passend vindt voor het onder zeeniveau liggende Nederland. Alleen – tegen alle verwachtingen van straatkunst in – heeft het geen politieke boodschap. Fintans’ muurschilderingen zijn multi-interpretabel en nodigen uit tot zelfspot. Hij brengt complexe verhalen op lichtvoetige wijze, met figuratieve humor. Sinds 2009, nadat hij afstudeerde aan de kunstacademie, is zijn werk te bewonderen in allerlei openbare ruimtes in Australië. Maar ook op de muren van verlaten en vervallen plekken in Brisbane, waar zijn carrière als guerrilla graffitikunstenaar startte.

De muurschildering is na SONSBEEK ’16 gebleven, maar vanwege nieuwbouw is niet meer goed zichtbaar en moet je goed kijken om het werk nog te spotten. 

en_USEnglish